Başkan BAYRAKTUTAN Ankara’da İş Dünyası Ekonomi Şurası Toplantısına Katılım Sağladı
Başkan BAYRAKTUTAN Ankara’da İş Dünyası Ekonomi Şurası Toplantısına Katılım Sağladı
Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nevzat BAYRAKTUTAN 23 Mayıs 2025 Cuma günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) organize ettiği TOBB Türkiye Ekonomi Şurasına katılım sağladı.Toplantı TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU ’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet YILMAZ, ilgili Bakanlar ve Oda/Borsa Başkanlarının katılımıyla TOBB İkiz Kulelerde yapıldı.
TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU , toplantının açılışında yaptığı konuşmada dünyada ticaret savaşları ve korumacılığın yayıldığını, küresel büyüme ve ticaretin yavaşladığını belirterek, "Ülkemiz ekonomisi de tüm bunlardan olumsuz etkileniyor ama enseyi karartmıyor, mücadeleden kesinlikle vazgeçmiyoruz." dedi.
HİSARCIKLIOĞLU , iş dünyası ile kamu idaresini bir araya getiren en büyük platform niteliğindeki "TOBB Türkiye Ekonomi Şuraları"nı, 2003'te hükümetle birlikte başlattıklarını söyledi.
Türkiye'de kamu ile özel sektör arasında istişare kültürünün güçlenmesine katkı verdiklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Ekonomide zor bir süreçten geçiyoruz. Dünyada ticaret savaşları ve korumacılık yayılıyor, küresel büyüme ve ticaret yavaşlıyor. Ülkemiz ekonomisi de tüm bunlardan olumsuz etkileniyor ama enseyi karartmıyor, mücadeleden kesinlikle vazgeçmiyoruz. Bugünkü gibi, devletimizi hep yanımızda görmeyi arzu ediyoruz." diye konuştu.